Вівторок
19.03.2024
05:14
Форма входу
Пошук
Наше опитування
А ви були в історико-краєзнавчім музеї ?
Всього відповідей: 100
Друзі сайту
Каталог
сайтів України


Історико-краєзнавчий проект Жнибороди — Бучаччина — Тернопілля


Украинский портАл
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Теребовлянський історико-краєзнавчий музей

Новини сайту

 

 

12.05.2016

 

 


08.04.2016

Відкриття о 13ºº

 



19.05.2015 р.

21 травня Теребовлянський історико-краєзнавчий музей долучається до святкування Дня Вишиванки.

У нас відбудеться експозиція вишивок першої половини ХХ ст.,  серед яких будуть представлені зразки вишивок періоду національно-визвольної боротьби 30-40-х років.

Запрошуємо усіх бажаючих на виставку!!!

 


14.05.2015 р.

 

 

16-18 травня у рамках відзначення Міжнародного Дня музеїв у нашому музеї відбуватимуться такі заходи:

1. Ознайомча екскурсія на тему "Історія розвитку музейної справи на теребовлянщині".

2. Виставка експонатів із нових надходжень.

3. "Ніч у музеї" (нічні екскурсії у музеї)

Запрошуємо усіх бажаючих!!!

 


08.05.2015 р.

З 8 по 17 травня в Теребовлянському історико-краєзнавчому музеї відбудеться виставка присвячена 70-й річниці закінчення ІІ Світової війни.

 


03.03.2015 р.

4 березня о 12°° в історико-краєзнавчому музеї відбудеться художня виставка робіт Якова Гніздовського (до 100-річчя від дня народження), українського художника, графіка, кераміста, мистецтвознавця. Виставка триватиме до 26 березня.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку!!!


19.02.2015 р.

20 лютого в історико-краєзнавчому музеї відбудеться фото-ілюстративна виставка на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року) - Героїв Небесної Сотні.

http://trebovlyamuseum.at.ua/photo/


15.02.2015 р.

20 лютого відзначатиметься День Героїв Небесної Сотні

 

 

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Кабінету Міністрів, із залученням громадськості, доручено розробити та затвердити комплексний план заходів, передбачивши, зокрема: створення у Києві музею, присвяченого подіям Революції гідності; проведення за участю Національної академії наук, музейних, архівних і наукових установ пошукових робіт щодо збирання документальних, фото-, відео- та інших матеріалів, які висвітлюють зазначені події.

 


31.01.2015 р.

29 січня 2015 року у нашому музеї відбулась виставка присвячена 97-й річниці бою під Крутами 


23.11.2014 р.

22 листопада 2014 року у Теребовлянському історико-краєзнавчому музеї відбулась виставка, приурочена вшануванню роковин геноциду української нації – Голодомору 1932-1933 рр. –

«Запали свічку пам’яті»


 


 
Теребовлянський музей запрошує відвідати оновлену фотовиставку світлин історичної Теребовлі під назвою "Вуличками древньої Теребовлі".



Відкриття фотовиставки: 17 липня 2012р.





 



 
 
 
 
 
 

 

 
 
Відкриття виставки  - 22 Вересня 2011
Закриття - 22 жовтня 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Навіть переможна війна – це зло, що повинне бути відвернене мудрістю народів…

 

Спогади про війну залишились не лише у сивих головах наших ветеранів-захисників, а й у нашому музеї…військові атрибути, зброя, книги та письмові згадки про війну, усе це ви зможете побачити у новій експозиції, присвячену початку Великій Вітчизняній війні (1941-1945 рр.). Запрошуємо відвідати тематичну виставку, та послухати захоплюючі історії про війну від нашого екскурсовода Брезденя М. П.

 

Відкриття оновленої експозиції  - 14 червня 2011 року

Закриття – 29 червня 2011 року.

 

 

 

 

…ми були учасниками фокус-групи…

 

 

 

 

29 квітня 2011 року на базі Теребовлянського історико-краєзнавчого музею було організовано та проведено зустріч із представниками Фонду «Європа ХХІ». Це неурядова, неприбуткова, позапартійна дослідницька організація, заснована у грудні 1998 року з метою надання інтелектуального сприяння процесам у твердження демократичних цінностей та інтеграції України до Європейського Союзу. Фонд «Європа ХХІ» зосереджує свої зусилля на проведенні досліджень політичних та суспільних процесів, розвитку громадянського суспільства в Україні, організовуючи конференції та інші публічні заходи, проводячи тренінги для активістів, створюючи освітні та інформаційні ресурси.

Подібний тренінг на тему: «Нове покоління влади в Україні: перспектива молоді» представники цієї молодіжної організації провели і у нашому місті. Тренінг проходив у двох фокус-групах (які різнились лише віковими порогами), учасниками яких були жителі міста Теребовлі. Основною метою тренінгу – було проаналізувати ситуацію та виробити стратегію участі молоді в системному оновленні влади в Україні, зокрема у нашому місті. Також учасники від 14 до 35 років мали можливість, проявивши свою активність, стати учасниками літнього табору, який діятиме під час літніх канікул під Києвом.

Подібні дослідження проводяться у 5-ти областях України: Донецьк, Одеса, Рівне, Тернопіль, Чернігів. Зібрані та узагальнені результати соціологічних опитувань будуть вивішені на нашій сторінці.

 

 


Фотографії із тренінгу

 

 

 

"Великодні візерунки"- традиційна музейна виставка до Великодня.

Напередодні Пасхальних свят Теребовлянський історико-краєзнавчий музей презентував жителям та гостям міста традиційну Великодню виставку: "Великодні візерунки". Вашій увазі представлені деякі із робіт відомої майстрині писанкарства, нашої землячки Марії Суп, буклети та вітальні листівки 50-60 років ХХ століття із Монреалю та Торонто (Канада), прислані музею українськими діаспорчанами, Великодні вишивані рушники 1935-38 років та писанки. Від екскурсоводів музею ви зможете дізнатись про давні традиції святкування Пасхи, про історію великодньої писанки та великоднього рушника. Запрошуємо усіх відчути атмосферу Паски  у нашому музеї. Христос Воскрес!!!

Виставка відкрита 18 квітня.

Закриття - 1 травня.
Запрошуємо відвідати....

 

 

У музеї проходить книжково-ілюстративна виставка до 150 річчя від дня смерті Т. Г. Шевченка. Оскільки протягом осені 2010 року тема перебування Великого Кобзаря на Тернопільщині набувала все більшої актуальності у культурно-громадських організаціях нашого краю , у зв"язку із відкриттям у нашій тернопільській "столиці" музею про життя і творчість В1еликого поета, наш, Теребовлянський історико-краєзнавчий музей вирішив приєднатися до масової акціїї по збору предметів з населення, пов"язаних із творчістю Шевченка та періодом перебування його на Поділлі. Окрім цього, у фондах та в експозиціях нашого музею теж знаходяться предмети, які певним чином пов"язані із великим ім"ям Тараса Шевченка. До пам"ятних березневих дат працівниками нашого музею було організовано тематичну виставку під назвою: "Слово про Велике...". Цінним експонатом цієї виставки є копія посмертної маски Т. Шевченка, подарована нашому музею Остапом Пасікою до 900 річчя Теребовлі. Представленні також статті, фотографії, спогади канадійських українців про українського Кобзаря, надіслані у музею по пошті.

Виставка відкрита 5 березня.

Закриття - 30 березня.